Fremstilling 2018-10-15T08:42:05+00:00

Reisen til en olivendyrker

I 2000 ankommer vår CEO M. Albert Baussan og hans kone Yolande, Trás-os-Montes i nord-østre Portugal, for å etablere deres elskede “A Capela dos Olivais”.

Albert & Yolande forelsket seg i den lille landsbyen Bouça, som ligger blandt eucalyptus trær og vinstokker. I Bouça begynte de med en komplett restaurering av Casa Grande do Visconde da Bouça og påbegynte en restaurering av den eksisiterende plantasjen, hvor de plantet et utvalg av unge trær med kapasitet til å kunne tilpasse seg enkelt til nord-Portugals miljømessige og klimatiske forhold. I ettertid har de viet sin tid og oppmerksomhet til restaureringen av huset med en dedikasjon til å bevare ånden og historien til det vakre godset, og det var her en gammel mølle i ruiner ble funnet, gjemt av vegetasjonen.


GJENNOPPBYGGINGEN AV EN MØLLE

Etter å ha tatt en avstikker mot olivenlunder i stedet for vinstokker, bega Albert & Yolande seg ut på forsøket med å bygge en ny fabrikk, med stor iver og dedikasjon, for å kunne produsere deres fremtidige olivenolje.  Møllespesialister utstyrte møllen med tre koniske møllestener i granitt, ansett som gammel men som tar vekk risken for overoppheting eller oksidering. Alt innenfor en ultramoderne, effektiv struktur. Sociedade Agrícola A Capela Dos Olivais var født. Navnet har den fått fra godsets kapell i barokk stil som også er eiendommens emblem.

Idag produseres det 30 000 liter olje her. Hemmeligheten bak smaken fra olivenoljen som kommer fra A Capela dos Olivais er jordsmonnet/miljøet (terroir) i Trás-os-Montes, som gir 3 distinkte olivenoljer, hver med sin gustative struktur. Jordsmonnet får sin kompleksitet fra rike mineralelementer utblandet i hele miljøet.


Åh visste du ikkePRODUKSJON: PÅ OLIVIERS & CO. SIN MÅTE

Avlingene kalles «Olivades»

Det er fire faktorer som påvirker kvaliteten og smaken på olivenolje: utvalget av oliven som er brukt, klimaet (som: lufttemperatur, sollys), jordsmonnet og været (hvor tørre forhold kan resultere i veldig sterk olivenolje, våte forhold kan gi en trykkende eller negativ smak på oljen). I Europa blir olivenlunder høstet mellom oktober og mars. Hver oktober, ved ‘Chapel of the Olives’ begynner innhøstingen når arbeiderne grer trærnes greiner eller rister dem med lange stenger for å få olivenene til å falle på bakken, deretter plukkes de opp for hånd. Hvorfor skal man håndhøste vs. delvis mekanisert, eller enda bedre, fullt mekanisert? Fordi oliven har en tendens til å knuse når de faller til bakken, noe som kan føre til oksidering og gjæring av frukten, som igjen resulterer i olje med høy surhet som negativt påvirker både oljesmak og kvalitet.

På A Capela Dos Olivais, produserer den årlige feiingen fra arbeidernes garn, vibrerende tenger og kasser opptil 30.000 liter olivenolje. For å hindre olivenen fra å oksidere, må de umiddelbart transporteres i perforerte kasser til møllen på dagen for olivades, hvor de blir presset lokalt. Blir frukten forlatt etter plukking i mer enn 2 – 3 dager, i sekker eller kasser, begynner de å gjære, harskne og akkumulere bi-smaker.

Grønn eller Svart?

Vi ber om at våre produsenter høster så tidlig som mulig, når olivenen vanligvis er grønn, ung og full av smak. Men dette har også en tendens til å være dyrere for dyrkeren, det krever flere oliven å produsere det vi kaller «det flytende gull».

Når Albert og Yolande Baussan begynte restaureringen av sitt elskede A Capela Dos Olivais, hadde de første olivenavlingene en tendens til å passe inn med sine portugisiske naboer mot midten av november, men etter Eric Verdier første smaking av A Capela Dos Olivais ‘oljer, ble det anbefalt å høste tidligere mot begynnelsen av oktober når oliven er unge(er), og oljen er mer dyrebar. M. Baussan tok til seg det samme rådet som har appellert til produsenter som følger Oliviers &CO. ‘S utvalgskriterier, og endret innhøstingen på A Capela Dos Olivais til 6- 8 uker tidligere på høsten. Kanskje ikke så overraskende, de kommunale innhøstingene fra landsbyer langs Middelhavet, samt M. Baussan sine naboer begynte å se resultatene av denne endringen, mange lokale lunder fulgte etter og endret sine egne avlinger til tidligere i sesongen.

 Når den er transportert til møllen, blir olivenen omhyggelig sortert og vasket i kaldt vann. oliven og deres hulrom er knust med sylindrisk-konisk slipeskiver av granitt, vanligvis under 25 grader C. For å lage Oliviers & CO. spesielle olje; oliven & Grønn Sitron. som er grønne sitroner lagt til i pressen på dette punktet i prosessen. Disse forholdene forårsaker ikke noen kjemiske endringer som kan påvirke olivensmakens profil eller olivenens naturlige ernæringsmessige egenskaper som er i oljen sin.

 Deretter må olivenen gjennomgå en sentrifugeringsprosess for å separere vann fra olje og faststoffer. Væsken får sedimentere i flere uker før den blir filtrert. Oljen lagres i et rustfritt stålkar med temperaturer på mellom 6,6 og 15 grader C.

Pressingen

 Hver oktob

er bringer den første dråpen av utvunnet «juice», den første frukten av et år med hardt arbeid og beskjæring. Når Eric Verdier er tilgjengelig for denne testingen, er Albert frem og tilbake til pressen og planter hendene i den mekaniske sorteringsmaskinen for å fylle den. Resultatet: en ufiltrert olje, med aromaav matcha te, nylig kuttede urter og sitrus … distribuert av Oliviers & CO. som oliven & Gønn Sitronolje.

Best før dato… Den årlige innhøstingen

 Fra tidspunktet olivenoljen er laget til den er levert til våre butikker, overvåker Oliviers & CO. kvaliteten, kontrollerer dens utvikling og kontrollerer dens stabilitet på daglig basis. Olivenoljen er skjør, og i motsetning til vin, blir den ikke bedre med alderen. Den oksiderer og har en tendens til å bli harsk når den utsettes for lys, luft og varme. Vi anbefaler å bruke den 18 måneder etter at den er tappet på flaske, noe som er grunnen til at vi har best før dato… i tillegg til datoen for innhøsting, landet og navnet på produsenten.

 Hvert år er nær 1000 oljer fra minst 250 møller smakt og vurdert etter et poengsystem basert på organoleptisk analyse (smak, lukt, tekstur). Siden aroma er molekyler, bestemmer fysio tester (nivåer av surhet, peroxide, oljesyre, etc.) Oliviers & CO. ‘S valg av hva som utgjør en overlegen olivenolje. LÆR MER >

 Oliviers & CO. tapper sine oljer i bokser eller sotede glassflasker for å bevare alle smakskvaliteter. Navnet på produsenten og mølle, opprinnelseslandet, innhøstingens måned og år, olivenvarianter som brukes, og antall flasker produsert vises fremhevet sammen med best før dato på alle våre Oliviers & CO. etiketter for å gi 100% gjennomsiktighet.

Vi vil ikke blande olivenoljer av ulik opprinnelse, noe som ville resultert i sub-standard, blandingsolje.


PRODUSENTENE SETTER TILSIDE DERES BESTE PRODUKTER FOR OSS

Oliviers & Co. sin styrke ligger udiskutabelt i de strenge spesifikasjonene og de 
krevende retningslinjene for alle produkter som skal bære etiketten til Oliviers &CO. Vårt formål er å 
oppfordre til fortreffelighet for å gi deg den beste oljen som er mulig.

Olivenolje Rameaux D'Or O&CO

RAMEAUX D’OR

Rameaux d’Or utvalget består av Grand Cru oljer som er produsert fra eksepsjonelle lunder lokalisert eksklusivt i Toscana. Gullflasken er symbolet på disse edelstenene av olivenolje… som den fineste Bordeaux.

Olivenolje Grand Cru O&CO

GRAND CRU

Sertifisert av Oliviers & Co., 
Grand Cru utvalget er det perfekte uttrykket for noen av de nydeligste «terroirs» rundt Middelhavet. Som i tradisjonen til de fineste viner, gir vi deg det beste, slik at alle kan nyte det.

HVERDAGSOLJE

Vår Hverdagsolje følger de samme retningslinjene fra O&CO. som vår Grand Crus, men med en pris tilpasset det daglige bruk.